Zdravje

Prehrana in jedilnik / Étkezés
Dietna prehrana

Prehrana predšolskih otrok mora biti zdrava in uravnotežena.


Otroci preživijo večino svojega aktivnega časa v vrtcu, zato skrbimo za njihov zdrav razvoj: z gibanjem, s počitkom in s prehranjevanjem. 

Z vso odgovornostjo pripravljamo uravnoteženo, varovalno, varno in pestro prehrano. S tem navajamo otroke na zdrav način življenja in na kulturo prehranjevanja.

Pri pripravi jedi vključujemo živila lokalnih pridelovalcev, živila izbrane kakovosti (meso in mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki) in čim več ekološko pridelanih živil: sveža zelenjava, sveže sadje, mlevski izdelki in kaše, semena, marmelada, sadni sokovi, mleko in mlečni izdelki ter testenine.          

 

                                        

 

V času vzgojno - izobraževalnega procesa, imajo otroci na voljo zdrave, nesladkane in tudi tople napitke: vodo, čaj, limonado. Centralna kuhinja pripravlja štiri obroke dnevno, kar predstavlja 75% celodnevnih potreb po energijski in hranilni vrednosti prehrane otrok. To so: zgodnji zajtrk (za otroke, ki prihajajo v vrtec zgodaj), zajtrk, kosilo in popoldanska malica

Za otroke, ki potrebujejo medicinsko predpisano dieto, pripravljamo posebno prilagojeno prehranjevanje. Otrokovo dieto predpiše specialist pediater.