Zdravje

Prehrana in jedilnik / Étkezés
Dietna prehrana

Prehrana predšolskih otrok mora biti zdrava in uravnotežena.


Otroci preživijo večino svojega aktivnega časa v vrtcu, zato skrbimo za njihov zdrav razvoj: z gibanjem, s počitkom in s prehranjevanjem. 

Z vso odgovornostjo pripravljamo uravnoteženo, varovalno, varno in pestro prehrano. S tem navajamo otroke na zdrav način življenja in na kulturo prehranjevanja.

Pri pripravi jedi vključujemo živila lokalnih pridelovalcev, živila izbrane kakovosti (meso in mesni izdelki) in ekološko pridelana živila: mleko in mlečni izelki, moke, kaše, semena, marmelada, sadni sokovi in testenine.          

 

                                        

 

V času vzgojno - izobraževalnega procesa, imajo otroci na voljo zdrave, nesladkane in tudi tople napitke: vodo, čaj, limonado. Centralna kuhinja pripravlja štiri obroke dnevno, kar predstavlja 75% celodnevnih potreb po energijski in hranilni vrednosti prehrane otrok. To so: zgodnji zajtrk (za otroke, ki prihajajo v vrtec zgodaj), zajtrk, dopoldanska malica in kosilo. 

Za otroke, ki potrebujejo medicinsko predpisano dieto, pripravljamo posebno prilagojeno prehranjevanje. Otrokovo dieto predpiše specialist pediater.